• ремонт квартир СтройСила
 • Látogatóink száma 2012.02.20-óta:
  „Csak dolgozunk keményem, hajtjuk a pénzt, S az alagút végén nem látjuk a fényt. Még több kell belőle, mert jobban akarunk élni, Csak közben megváltozunk és ettől kell félni. Mit fog érni a pénz, ha nem lesz már egészség? Ezért kockáztatni elég nagy merészség! Tegyünk kicsit másképp, mint ahogy eddig tettük! Ne úgy nőjön fel gyermekünk, hogy észre sem vettük! Hová vezet mindez? Eljön majd a vég! S akkor hiába mondjuk már, hadd maradjunk még! Gondoljuk át mind ezt, hisz repülnek az évek, Lassan megöregszünk és elmúlunk végleg! Van család, barátok, napfény és tenger, S még számtalan más, mitől boldog az ember! Értelem, érzelem, egymásra figyelés, Életünk csak egy van, nincsen ismétlés! Éljünk ma úgy, hogy a holnap szebb legyen, Szeretném azt, hogy mindenki így tegyen!”

  Tudnivalók cégek részére

  Az adomány elszámolásának feltételei

  Az adományozásnak közhasznú vagy kiemelten közhasznú szervezet részére kell történnie. Az adózónak rendelkeznie kell a juttatásban részesülő nyilatkozatával, amely szerint a juttatás adóévében az eredménye a juttatás következtében elszámolt bevétel nélkül számítva nem lesz negatív, amelyet az éves beszámolója elkészítését követően azzal igazol. Az igazolásnak továbbá tartalmaznia kell az adományozott nevét, az adomány mértékét, valamint célját; a közhasznúsági fokozatot, illetve az adományozó adatait.

  Az adomány és a társasági adó

  Az adomány értéke a könyvelésben, mint ráfordítás elszámolható. Ez alapján a cég mérleg szerinti eredménye csökken, amelyből a társasági adó számításra kerül. A közhasznú tevékenységre, illetve a kiemelkedően közhasznú besorolást megalapozó közfeladat támogatására az adóévben visszafizetési kötelezettség nélkül átadott támogatásnak, átadott eszköz könyv szerinti értékének, térítés nélkül nyújtott szolgáltatás bekerülési értékének bizonyos százaléka az alábbiak szerint csökkenti a társasági adó alapot:

  • az adomány 50%-ával kiemelkedően közhasznú szervezet támogatása esetén,
  • az adomány 20%-ával tartós adományozás esetében,

  de együttesen az adózás előtti eredmény összegét nem haladhatja meg!

  Az adomány és az ÁFA

  Pénzbeli adományozás, ingyenes termékátadás, valamint szolgáltatás nyújtása esetén nem kell ÁFÁ-t fizetni. Abban az esetben, ha a cég adományozás céljára vásárol meg egy terméket, akkor annak ÁFÁ-ját nem vonhatja le. Ha korábban elsősorban nem adományozás céljára vásárolt terméket vagy szolgáltatást, és a beszerzés ÁFÁ-jának levonása után adományozza el, akkor mindez nem okoz gondot az ÁFA levonása szempontjából.

  Bízunk abban, hogy felkeltettük érdeklődését, és a jövőben támogatóink körében tisztelhetjük Önt, illetve vállalkozását.

  TAO nyilatkozat